top of page

Naast de gebruikelijke effecten tijdens of na een massagebehandeling, is het ook mogelijk om effecten te ervaren die niet geheel voor de hand liggen.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn lichte hoofdpijn of 1 á 2 dagen lichte spierpijn. Dit is volkomen normaal en geen reden tot zorgen.

Tijdens de massage kunnen de volgende effecten optreden: een sterk ontspannen gevoel, wat kan voelen als slaperigheid. En een kriebelend, licht jeukend of tintelend gevoel op de huid.

Kort na afloop van de massage kan men juist een enorm energiek gevoel of juist een heel slaperig gevoel krijgen.

Een aantal dagen na de massage kan het zijn dat je lichaam meer afvalstoffen afvoert. Dit kan zich manifesteren in bijvoorbeeld, meer transpiratie, een meer donkere kleur urine of meer ontlasting.

Overige reacties:

 

  • Verbeterd slaappatroon.

  •  

  • Tijdelijke terugkomst van klachten die daarna weer verdwijnen.

  •  

  • Huid- en weefselspanning verbeteren.

Omdat er veel verschillende reacties mogelijk zijn op een massagebehandeling, is het aan te raden om direct na de behandeling een moment van rust te nemen en je lichaam de kans te geven om te herstellen. Aangezien je lichaam bezig is met het afvoeren van vrijgemaakte afvalstoffen, is het verstandig om naast rust te nemen ook voldoende water te drinken.

bottom of page